Szaunával az életminőség javításáért

Magunkkal és a környezetünkkel való harmónia kialakítása, egy tudatosan felépített életstílus, amely valóban csodákra képes. Sok ilyen csodát tudok ajánlani, ám ma a szaunázásról és annak a közérzetre gyakorolt néhány hatásáról van szó.

sauna_relax_408

A meleg, a sejtelmes fény, az illatok és a natúr fa látványa kellemes, megnyugtató érzést teremt testünknek, szellemünknek egyaránt. Olyan ez, mint a jó közérzet temploma.
A szauna gondoskodik az idegrendszer harmóniájáról, és rengeteg boldogság hormont szabadít fel, amelyre igencsak nagy szükségünk van a nap minden pillanatában.

A szaunában a nagy hőséget először stresszként éli meg a szervezet, ami bizonyos hormonok, mint az adrenalin és a kortizol termelődését aktiválja. Hetente egyszeri szaunázás kedvező eredményt hoz, testünk fokozatosan hozzászokik a stressz hormonok megjelenéséhez, amely azt is jelenti, hogy a hétköznapi stressz nem fogja a szervezetünket megviselni. Testünk nincs hozzászokva a hirtelen hőmérsékletváltozások kezeléséhez, a szaunát rendszeresen használók esetében ez is megváltozik. Az egészséges testben a láz egy eszköz az immunrendszer támogatásához. A szaunában egy lázhoz hasonló állapot lép fel, aminek hatására az immunrendszer aktiválódik, és több ellenanyagot termel, amely javítja testi és lelki ellenálló képességünket.

5_sauna1

A szauna látogatások után a bőr is sokkal sugárzóbbá válik, nedvességgel töltődik fel, a vérellátása erőteljesen megélénkül, és a verejtékmirigyek verejtéket választanak ki, ami 99 %-ban víz. A bőr így ismét hidratált és feszes lesz. Az izzadtság egyszerűen kisodorja az elhalt hámsejteket, a faggyút és a baktériumokat, belülről kifelé tisztítva a bőrt. A salakanyagok elszállítása és a verejtékezés hatására a kollagénrostok rugalmasak maradnak. A megnövekedett vérellátás is lassítja a bőr öregedését.
A szaunázás segíti a szervezetet salaktalanítani és méregteleníteni, ez az izzasztófürdő egyik legfontosabb hosszú távú hatása. A felgyorsult anyagcserével mindenképpen jól járunk, mert hozzásegíthet a testsúlycsökkentési célokhoz is. A szaunázás után azonban alaposan fel kell tölteni folyadékháztartásunkat, amelyre a legjobb megoldás az ásványvíz vagy a gyümölcslé.

_J100633_big

Ennek az írásnak az elolvasásával közelebb kerül céljához, mert ez azt jelenti, hogy azt szeretné, hogy jobbá váljon az élete, DE a szavak cselekvés nélkül semmit nem érnek.
Hajlandó tenni a pozitív változásért? Ha igen, akkor álljon neki és már ma legyen jobb napja!
Ne félj a változástól; inkább gondolj rá úgy, mint egy izgalmas kalandra, egy lehetőségre, hogy végre saját szükségleteire figyeljen, és megajándékozza önmagát azzal a törődéssel, amelyre szüksége van.

Ha van kedved és szeretnéd tudni, hogy mennyire vagy képes elviselni a feszültséget, töltsd ki a stressz tesztet az alábbi weblap címen és olvasd el a hozzá tartozó értékelést!

http://www.eletstilusorvoslas.hu/stresszteszt


 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.