Nők kontra férfiak…

A nők vajon miért gondolkodnak másként, mint a férfiak? Az világos, hogy nem mindegy, nőnek vagy férfinak születünk.


men-vs-women

A nők és a férfiak agyának működése eltér egymástól. A jobb agyfélteke mindent tud, amit a bal, csak másképpen csinálja.
A nők képesek mindkét agyféltekét egyformán és egy időben használni, a férfiak nem. Ennek köszönhető, hogy a nő egyszerre tud telefonon beszélni, tévét nézni, főzni és közben figyelni, hogy mi történik körülötte. A férfiak és a nők az agy más területeit használják, ezért különböző területeken teljesítenek jól. A férfiak jól tudnak tájékozódni, fejlett a térlátásuk, ellenben simán átsiklanak a részletek felett. A férfiak agya csak a lényeget tárolja el azt is csak leegyszerűsítve. Ez adott esetben gyorsabb döntést eredményez.

Man_woman_colour

A nők beszédkészsége fejlettebb, a felelős idegközpontot mindkét agyféltekében jobban ki tudják használni. Gondolkodásukban a jobb agyfélteke dominál, amelyben az érzelmek intenzíven jelen vannak, a férfiak esetében viszont a bal féltekei gondolkodás jellemző, vagyis az érzelmeket kívül hagyó hideg memória dönt.

Sorolhatnánk tovább a különbségeket!

Persze, ezek a példák az átlagos gondolkodási és viselkedési jellemzőket taglalják, ezt sok minden tovább színezi, de ezt mindenképpen befolyásolja a női és férfi hormonok mennyiségi jelenléte a szervezetben.

men-vs-women2
Leszögezhetjük, hogy különbözőképpen gondolkodunk

– Milyen tulajdonságokat társítanak az emberek 25 országban a férfiakhoz?
Agresszív, erős, kemény, durva, erőteljes, bátor, domináns, nyers, komoly, szilárd,találékony, hűvös.

– És melyeket a nőkhöz?
Szorongó, gyenge, lágy, érzékeny, érzelgős, félénk, szentimentális, ábrándozó, lágyszívű, labilis, szenvedélyes.

Rögtön feltűnik, hogy a tulajdonságok szinte egymás ellentétei. Természetesen mindez csak általánosítás, sztereotípiák, amelyek a csoportok egészére vonatkoznak az egyéni jellegzetességek figyelmen kívül hagyásával.

Ha van kedved és szeretnéd tudni, hogy mennyire vagy képes elviselni a feszültséget, töltsd ki a stressz tesztet az alábbi weblap címen és olvasd el a hozzá tartozó értékelést!

http://www.eletstilusorvoslas.hu/stresszteszt


 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.