Hogyan tovább?

Gyakran küzdenek a GYES-ről visszatérő nők azzal a problémával: hogyan tovább?

back-to-work2-ml9e6sehvqhwgi9kz49vt4bzn1kjb7qqa8ywwof61w

Akár vár rájuk a régi munkahely – így azt gondolhatnánk, hogy bizonyos stabilitás uralja élethelyzetüket–, vagy épp új kihívások sorakoznak, köztük az új munkahely megtalálása, nehéz dönteniük, hogyan tovább. Mert már semmi sincs úgy, mint volt. Most már nemcsak önmagukért és társukért felelnek, hanem a világon legfontosabb emberért is, a gyermekükért. Az elmúlt három évben mindennap együtt voltak, jóban-rosszban, vidám és esetleg szomorú percekben is, de most ez megváltozik.

Mother and baby in home office with laptop and telephone ** Note: Visible grain at 100%, best at smaller sizes
Hazánkban kevés cég engedélyezi az otthoni munkavégzést, holott a “home office” fogalma Magyarországon sem ismeretlen

A csemete óvodába vagy bölcsődébe kerül, és elkezdődik egy új életszakasz, amelyben a nők meg akarnak felelni az új követelményeknek. Sőt, magukkal szemben állítanak fel olyan elvárásokat, amelyek nem minden esetben teljesíthetőek.

Miért is teszik ezt?

mother-trader-woman-baby-frankfurt-stock-exchangeNyilván óriási társadalmi nyomás nehezedik rájuk, hogy dolgozzanak (ma már az egykeresős családmodell nagyon ritkán funkcionál), a gyereket/gyerekeket hozzák-vigyék az oviba, délután – esetleg hétvégén is–, rohanjanak velük valamilyen sport foglalkozásra (mert hát kell az egészséges életvitel megalapozásához), vagy éppen zene, tánc bármi egyéb képzésre, de akár a játszótér is lehet a cél. Gondoskodjanak a lakásról, bevásárlásról, a főzésről, és utolsónak írom le, mert sajnos ez az általános, saját magukat se hanyagolják el, sem fizikai, sem lelki értelemben. Ez már gyakorlatilag olyan kihívás, amit nehezen lehet vagy szinte lehetetlen megoldani, anélkül, hogy ne váljon stresszessé az életük.

Tény, hogy nehéz visszailleszkedni, és bár megoldható, sokaknak okoz lelki problémát, egyedül feldolgozhatatlan nehézséget. Sokszor elég egy jó tanács, amelyet egy külső – a helyzetet reálisabban felmérő – személy (optimális esetben szakember) ad az anyukáknak.

Ha van kedved és szeretnéd tudni, hogy mennyire vagy képes elviselni a feszültséget, töltsd ki a stressz tesztet az alábbi weblap címen és olvasd el a hozzá tartozó értékelést!

http://www.eletstilusorvoslas.hu/stresszteszt


 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.