A sport több mint gyógyszer – 2. rész

Die Fotos dürfen ausschließlich für PR- und Marketingmaßnahmen des Füssen Tourismus und Marketing - Kaiser Maximilian Platz 1 - 87629 Füssen verwendet werden. Jegliche Nutzung Dritter ist mit dem Bildautor (www.guenterstandl.de) gesondert zu vereinbaren.
Nordic Walking

Mozgás a negyvenes éveinkben… Ebben az életszakaszban rengeteg változáson megy keresztül a szervezet. A hormonális változások – amelyek lelassítják testünket, és elindítják a leépülést csontozatunkban – sokkal sérülékenyebbé tesznek, ízületeink és a kedélyállapotunk is ingadozóvá válik. A mozgásoknál nagy hangsúlyt kell fektetni a kardió jellegű sportokra, és olyan formáit választani, amik ízületkímélőek.
Jó megoldás jelenthet a tempós gyaloglás, a nordic walking, a futás, az úszás, a kerékpározás, ám mindenhol szem előtt kell tartanunk a védelmet.

 

A futásnál, gyaloglásnál az első, amire figyelni kell, hogy megfelelő cipőben vágjunk bele, ami tompítja az ütődéseket, ezzel védi térdízületeinket, valamint a lábboltozathoz is tökéletesen illeszkedik. Ezen kívül olyan terepet válasszunk, ahol természetes talajon futhatunk, erdőben, füves vagy salakos pályán.
Érdemes minden nap beiktatni életünkbe valamilyen mozgásformát, ha csak egy fél órát is, mivel hosszú távon érezhető lesz a hatása a közérzetünkben, teherbíró képességünkben is.

woman-dumbbell-rows_0

Az ugrálós, nehéz súlyzós vagy nagy erőlködéssel járó edzések számát érdemes lecsökkenteni heti egy – két alkalomra. Teljesen elhagyni viszont nem érdemes, mert a súlyzós edzések segítik az izmok tónusainak megőrzését, valamint csontjaink erősítését.

 

Ha van kedved és szeretnéd tudni, hogy mennyire vagy képes elviselni a feszültséget, töltsd ki a stressz tesztet az alábbi weblap címen és olvasd el a hozzá tartozó értékelést!

http://www.eletstilusorvoslas.hu/stresszteszt


 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.