Az igazi célok fontossága

„Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)


goalsA nagy bizonytalanságunkban sokszor inkább nem döntünk sehogy. Arra gondolunk, hogy ezt már ismerjük, az újtól meg félünk. Ha jobban belegondolsz ez is egy döntés, csak nem annyira előremutató. Biztosan sokszor előfordult már veled, hogy érezted, változtatni kell, de halogatod. Ilyenkor mindig keresel valami indokot, hogy még miért nem. Az a tapasztalatom, nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak a „fájdalomküszöbük” elérése esetén mernek dönteni, és persze ilyenkor a „vészkijáratot” kezdik keresni.

Tudtad, hogy a kutatások szerint nagyon kevesen rendelkeznek konkrét célokkal az életük egyes területeivel kapcsolatban, amiket írásos formába is öntenek? Pedig nem olyan dologról beszélek, ami túlságosan nehéz lenne.

Rendkívül fontos, hogy tudd, miért csinálod azt, amit csinálsz! Nagyon pontosan tudnod kell, hogy mit akarsz. Életed döntések sorozata, amivel irányíthatod mindennapjaidat, de jobb, ha tudod, a nem döntés is a te döntésed.

Gondold át, mivel töltöd az idődet! Lehet, hogy most még sok értelmetlen dologgal, mindeközben még áldozatnak is érezheted magad. Pedig csak alvajáró vagy. Ezért nem tudod uralni a gondolataidat, érzéseidet és irányítani cselekedeteidet. Biztosan nyomasztóan hat rád, amit most mondok, de ha csak azt várod, hogy majd valami lesz, és egyszer csak majd megoldódik, akkor neked nagyon vontatott, nem túl elégedett és nem túl örömteli életed van. Seregnyi akadályozó és téged eltérítő olyan dolog ér, ami jócskán lassítja a helyzetfelismerő képességedet, vagy még rosszabb, végleg elveszi a kedvedet attól, hogy igenis tudj végre dönteni. Sok mindenkit meg is kérdezhetsz róla, hogy mi a véleménye erről vagy arról, de végül senkire nem hallgatsz.

Lehet, itt az idő, hogy felébredj, és ne csak sodródjál az árral. Fontos lenne, hogy a szemed előtt lebegjen a cél, hogy mit, miért akarsz. Talán le is írhatnád. Ez mágnesként fog előrehúzni az úton, és észre sem veszed a „nehezítéseket”.

Gold fish jumping out of small to big fishbowl

Vagy képzeld el egy pillanatra, hogy az óceán közepén evezel, és csak vizet látsz magad körül. Tudnád, hogy melyik irányba menj? De most hunyd le a szemed és képzeld el, hogy megpillantod a szárazföldet. Mennyivel jobb érzés! Most már tudod, hogy merre evezzél! Minél közelebb kerülsz a célhoz, annál inkább akarod. Egyre erősebben fogod érezni azt a szándékot és erőt magadban, amely hajt téged előre. És közben akár még élvezheted is az utat. Azután biztos vagyok benne, hogy élvezed majd a sikeredet és érezd a magabiztosságodat. Majd jön a következő cél.

Csak arra kérlek, hogy írd le!

Szókratész azt mondta: „Át nem gondolt életet nem érdemes élni.”

Rendszeresen tedd fel magadnak a kérdést: Mit akarok elérni? Hol akarom ezt elérni? Mikor akarom ezt elérni? Hogyan akarom ezt elérni? Miért akarom ezt elérni?

A céljaink adnak lendületet, lelkesedést és energiát. Ne tartozz azok közé, akik látszólag ébren vannak, csak éppen nem tudják, hogy hova akarnak eljutni. Teszik ők is a dolgukat: dolgoznak reggeltől estig, esznek, isznak, alszanak, élik az életüket, csak éppen nincsenek terveik, céljaik és határozott szándékaik. Az álmaid megvalósításához nincsenek ideális időpontok, csak olyan lehetőségek, amelyeket a céljaid érdekében felismersz és működtetsz.

Egy kis idő eltelte után már egyre inkább tudod és nem csak hiszed, mint kezdetben, hogy képes vagy a tudatos teremtésre. Az leszel, aki lenni szeretnél, és ott leszel, ahová vágysz. Szívből kívánom Neked ennek átélését!

Ha van kedved és szeretnéd tudni, hogy jelenleg mennyire stresszes az életed, töltsd ki a stressz tesztet az alábbi weblap címen és olvasd el a hozzá tartozó értékelést

http://www.eletstilusorvoslas.hu/stresszteszt


 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.